Sony News: Blackwave. in het Voorprogramma van Chef Special

Hiphopduo blackwave. wint Europese Popprijs

Het Belgische hiphopduo blackwave. heeft de Music Moves Europe Talent Award (MMTA) gewonnen in de categorie hiphop / rap. De MMTA is de nieuwe prijs van de Europese Unie prijs voor populaire en hedendaagse muziek, georganiseerd door Eurosonic Noorderslag (ESNS). De prijs wordt uitgereikt aan artiesten die het Europese geluid van vandaag en de toekomst vertegenwoordigen.
Het doel van de Music Moves Europe Talent Awards – de opvolger van de EBBA’s – is het vieren en het ondersteunen van nieuw muzikaal talent, om hun internationale carrierès verder te ontwikkelen en te versnellen. Artiesten dingen mee in zes genres: pop, rock, electronic, RnB / urban, hiphop of singer-songwriter.
blackwave. is door een internationale vakjury verkozen tot winnaar en dingt bovendien mee naar de Public Choice Award, waarvoor vanaf vandaag online gestemd kan worden. De Music Moves Europe Talent Awards worden op 16 januari 2019 tijdens ESNS in Groningen uitgereikt.
Voor blackwave. is dit de ultieme beloning voor een fantastisch 2018, nadat ze een jaar eerder hun debuut-EP Mic Check uitbrachten. Sindsdien speelde het duo op diverse festivals in Nederland en België en sloten ze deze zomer met een knallende liveshow in KluB C de zaterdag van Rock Werchter af.
Op 14 en 15 december verzorgt blackwave. het voorprogramma van Chef Special in de Ziggo Dome in Amsterdam.
Links

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to toolbar